Tarihçe

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi üniversitemizin ilk kurulan fakültelerinden biri olup, 1 Mart 1977’de Makine ve Elektronik Mühendisliği Bölümleriyle eğitim-öğretime başlamıştır. Şu anda Fakültemizde 14 bölüm bulunmaktadır. Makine ve Elektronik Mühendisliği Bölümüne ilave olarak 1991 yılında İnşaat ve Endüstri Mühendisliği, 1995 yılında Bilgisayar Mühendisliği ile Jeodezi ve Fotogrametri Mühendisliği, 1996 yılında Tekstil Mühendisliği, 1998 yılında Çevre ile Gıda Mühendisliği, 2005 yılında Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Mekatronik Mühendisliği, 2007 yılında Biyomedikal Mühendisliği ve 2009 yılında Enerji Sistemleri Mühendisliği, 2010 yılında Endüstriyel Tasarım Mühendisliği Bölümleri son olarak 2022 yılında Yazılım Mühendisliği açılmıştır. Ayrıca Makine ve Elektronik Mühendisliği Bölümlerinde 1992-1993, İnşaat Mühendisliği Bölümünde ise 2003-2004 eğitim-öğretim yılından itibaren ikinci öğretime başlanmıştır. Endüstri Mühendisliği ve Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinde ise 2009-2010 eğitim-öğretim yılında ikinci öğretime başlanmıştır. Fakültemizde 2004 yılından itibaren de çift-anadal ve yan-dal eğitim programı uygulanmaktadır. Fakültenin tüm bölümlerinde bir yıl süreli zorunlu İngilizce hazırlık sınıfı uygulaması mevcuttur.

Fakültemiz akademisyen kadrosu 26 profesör, 26 Doçent, 84 Yardımcı Doçent, 10 Öğretim Görevlisi, 81 Araştırma Görevlisi ve 1 Uzmandan oluşmaktadır. Fakültemize ÖSS sınavından sayısal puana göre öğrenci alınmaktadır ve öğrencilerimize bir yıl süre ile zorunlu İngilizce hazırlık eğitimi verilmektedir.

Gelişmiş altyapı ve imkânlara sahip olan Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, ulusal ve uluslararası birçok başarılı projeye ve çalışmaya da imza atmış olup, 2006 yılı istatistiklerine göre, fakültemiz devlet üniversitelerine bağlı 54 mühendislik fakültesi içerisinde öğretim üyesi başına düşen yayın sayısı açısından 3. olmuştur.