Fakülte Tanıtımı

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi ve Tıp Fakültesi ile birlikte, Erciyes Üniversitesi’nin ilk açılan Fakültelerinden birisidir. 1995 yılına kadar İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi binasında faaliyet gösteren Mühendislik Fakültesi, 1995 yılında tamamlanan A blok ile mevcut binasına taşınmıştır. Sonrasında ise 2001 yılında B blok, 2010 yılında C blok tamamlanmıştır.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, bünyesinde 15 bölüm bulunmaktadır. 1977 yılında Makine ve Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümleriyle eğitim-öğretime başlanmıştır. 1991 yılında İnşaat Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği, 1995 yılında Bilgisayar Mühendisliği ve Harita Mühendisliği, 1996 yılında Tekstil Mühendisliği, 1998 yılında Çevre Mühendisliği ve Gıda Mühendisliği, 2005 yılında Malzeme Bilimi ve Mühendisliği ile Mekatronik Mühendisliği, 2007 yılında Biyomedikal Mühendisliği, 2009 yılında Enerji Sistemleri Mühendisliği, 2010 yılında Endüstriyel Tasarım Mühendisliği, son olarak 2022 yılında Yazılım Mühendisliği Bölümleri eğitim-öğretime başlamışlardır.


Neden Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi ?

• Ulusal ve uluslararası bilimsel sıralamalarda, Ülkemizdeki Mühendislik Fakülteleri arasında ön sıralarda yer alması.

• Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği (MÜDEK) tarafından akredite edilen bölümlerin sayıca fazla olması.

• Türkiye’deki diğer Mühendislik Fakülteleri ile karşılaştırıldığında, öğrenci başına düşen akademisyen sayısının yüksek olması.

• Öğrencilerin araştırma yapmalarını ve bilgisayar destekli eğitim almalarını sağlayan çok sayıda eğitim/araştırma laboratuvarı ve bilgisayar laboratuvarı.

• Kütüphane ortamında çalışma imkânı veren çalışma salonları.

• Öğrencilerin üniversite-sanayi işbirliği ile yürütülen projelere ve eğitimlere katılabilecekleri, Kayseri’nin gelişmiş sanayi sektörü.

• Üniversitemiz bünyesinde bulunan Teknopark.





Öğrenim Süreleri

Fakültemiz bölümlerinde öğrenim süresi 4 yıldır. Bilgisayar Mühendisliği ve Makine Mühendisliği bölümlerinde öğretim dili %30 İngilizce, Enerji Sistemleri Mühendisliği ve Yazılım Mühendisliği bölümlerinde öğretim dili %100 İngilizce olup, fazladan 1 yıl zorunlu hazırlık sınıfı bulunmaktadır. Diğer bölümlerde ise isteğe bağlı 1 yıl hazırlık sınıfı öğrenimi bulunmaktadır.